Novosti

Oksidaciona stabilnost prirodnih masti i ulja

2. novembar 2020.

Kako uz pomoć Rancimat metode proizvođači prirodnih ulja mogu da kvalifikuju svoj proizvod

Oksidaciona stabilnost prirodnih masti i ulja
merenje stabilnosti

Kvalitet prirodne kozmetike zavisi od kvaliteta sastojaka. Među osnovnim sastojcima mnogih prirodnih kozmetičkih proizvoda su visokokvalitetna ulja dobijena iz semena ili orašastih plodova. Tehnički rad istražuje kako se parameter “indukciono vreme” može koristiti za proveru stabilnosti (otpornost ka oksidaciji) visoko kvalitetnih prirodnih ulja. Ova vrednost pomaže proizvođačima da kvalifikuju vrednosti i da garantuje kvalitet njihovih proizvoda.

Preuzmite bresplatan "White Paper"

 

Bitni  parametri kao što su kiselinski ili peroksidni broj opisuju trenutna stanje ulja i masti. Ipak, oni nisu dovoljni da potvrde stabilnost proizvoda, koji predstavlja bitan faktor u određivanju kvaliteta prirodnih masti i ulja koji se koriste u proizvodnji kozmetičke industrije. Informacije o parametrima koji se tiču indeksa masti mogu biti potpuni sa poznavanjem vremena indukcije.

Vreme indukcije predstavlja intereakciju vezanih i slobodnih masnih kiselina, broj dvostrukih veza,  postojećih antioksidanata i postojećih pro-oksidanata u uzorku ulja na povišenim temperaturama. Navedena vrednost meri se putem “Rancimat testa” i pruža širu sliku o kvalitetu ulja i njegovom ponašanju u budućnosti.  Ako je poznato vreme indukcije za određenu vrstu ulja, ono se može koristiti kao reper za stabilnost bilo koje date serije ove vrste.

Metoda Rancimat je dobila ime po Metrohmovom Rancimatu, instrumentu koji je razvijen specifično za određivanje oksidativne stabilnosti u direktnoj sardanji sa prehrambenom industrijom. Od tog vremena, nekoliko normi i standarda je definisano prema Rancimat metodi. Rancimat je u skladu sa mnogim standardima uključujući AOCS Cd 12b-92 i ISO 6886

Novosti

Oglas za posao

Oglas za posao

Primalab je švajcarska kompanija koja se bavi prodajom, održavanjem i servisom laboratorijske i procesne...
µStat-i MultiX
elektrohemija

µStat-i MultiX

Predstavljamo Vam instrument, koji bi Vaše elektrohemijsko istraživanje podiglo na jedan viši nivo. U cilju...
2060 Human Interface
Procesna analitika

2060 Human Interface

Sa razvojem procesne analitičke tehnologije i instrumentacije više napora je moralo da se uloži  u razvoj...
12

Tražite pouzdanog partnera? Kontaktirajte nas

123movies