Novosti

Eco Dosimat – novi, univerzalni instrument za doziranje u cilju povećanja produktivnosti u laboratoriji

29. mart 2019.
Eco Dosimat – novi, univerzalni instrument za doziranje u cilju povećanja produktivnosti u laboratoriji

U laboratoriji se svaki  dan provede dosta vremena u rutinskom radu, kao što su pripreme standardnih rastvora, kotrola sinteze I izvođenje ručnih titracija. Sa novim Metrohm Eco Dosimatom možemo uštedeti dosta vremena, jer je implenetacija ovih zadataka  brža, jednostavnija I mnogo pouzdanija.

Eco Dosimat je kompaktan instrument koji ima ugrađenu digitalnu biretu, integrisanu magnetnu mešalicu, ekran osetljiv na dodir I u skladu je sa svim GLP zahtevima. Ovaj instrument omogućava obavljanje svih rutinskih zadataka, pri čemu nije neophodna upotreba staklene birete, volumetrijskih sudova, kao ni pipete …

Jednostavna priprema standardnih rastvora
Korisnik jednostavno unese potrebnu koncentraciju rastvora I stvarnu težinu uzorka. Eco Dosimat automatski izračunava I dozira potrebnu zapreminu rastvarača.

Jednostavno doziranje različitih zapremina (tačno određene zapremine ili slobodnog doziranja) u µL-opsegu
Za doziranje fiksne zapremine, korisnik unosi željenu zapreminu i pritisne “start”, Eco Dosimat će dozirati zapreminu u rezoluciji od µL . Naravno, slobodno doziranje je moguće sa istom preciznošću, koristeći ručni kontroler instrumenta.

Ručne titracije – mnogo poudanije I lakše
Eco Dosimat ima digitalnu biretu, koja omogućava doziranje u µL-rezoluciji. Ručni regulator omogućava praktičnu kontrolu brzine doziranja. Po završetku titracije, stekleni cilindar birete se automatski puni. Utrošena zapremina  rastvora se automatski ispisuje na ekranu instrumenta. Ispis rezultata je u skladu sa GMP. Često kotišćene metode I izračunavanje se mogu memoratisati  na instrumentu, čime su spremni za korišćenje u bilo kom trenutku. 

Novosti

Tražite pouzdanog partnera? Kontaktirajte nas